Selasa, 25 Februari 2014

BANDUNG LAGI.....YEAR ENDS SHOPPING.....(DAY 3 & 4 & 5)


Hari ketiga kami cadang nak pi Kawah Putih tapi tak kesampaian sbb perjalanan ke tempat tu memakan masa lebihkurang 4 ke 5 jam. Jika sampai kat sana kalau hujan tak boleh masuk pula. Takut juga nti bila dah sampai sana tak bebaloi kan. Penat je...Kami pun tukaq program lah hari tu satu hari pi shopping jer. Naik muntah dah shopping mula2 kat Pasar Baru. Makan pun di atas tempat makan di Pasar Baru tu. Tempat solat kat atas sekali di Pasar Baru tu senang kan. Bila dah petang kedai semua dah nak tutup baru kami keluar pi Jalan Riau semula, pi Dago juga, Rumah Mode dan byk lagi yang kami pi. Sapa2 yang dah pi tentu dah tahu kan factory outlet tu. Byk sgt2....tak larat kaki nak berjalan jer.



Malam tu kami terus pi makan Bakso Malang....memang malang la nasib kami sbb tak sedap lansung ok. Itu tekak kami la sbb kami makan bakso ingat kot bakso kat indon ni lebih sedap dari Malaysia rupa2nya kat Malaysia lagi sedappppp. Teringat soto Embok kat Pasar Selayang baru dan Bakso Ketapang di pekan Selayang Baru tu......hmmm marvelous.....Habis mkn mlm tu balik hotel terus kebabommmm.....zzzzzz.....jom layan gambaq...




Hari ke 4 kami pi Kopo dan Cibaduyut. Kat Kopo ni kata ada kilang kain. Rupa2nya rumah orang depa buat gudang juai kain dan telekung. Harga rasa2nya sama je ngan Pasar Baru. Cuma kat situ tak ada pilihan kay. Kat Pasar Baru lagi byk pilihan. X best lah pi situ.....hmmm Pasar Baru lagi best semua ada.





Ni lah rupa nya gudang tu.







Selepas tu kami pi Cibaduyut tempat juai kasut dan tas tangan yang terlalu banyak. Kat sini pun macam tak best jer sbb akak tak sedap perut memulas je dan muntah2. Jadi akak masuk tempat shopping mall ni je. Kat belakang mall ni ada gerai2 jual kasut yang banyak sgt. Harga boleh bargain ok. Sepanjang perjalanan ke Cibaduyut tu byk terdapat kereta berkuda. Macam best je kalau naik kete kuda ni kan. Tapi tak naik pun.


Malam tu kami telah dimaklumkan oleh AA flight kami delay pada hari esoknya. Ya esok hari kelima kami dah nak balik ke Malaysia pada jam 4.30 petang. Bila AA bagi tahu flight delay jam 6.05 petang kami pun buat perancangan untuk shopping lagi esok pagi. Pagi tu kami pi factory outlet seperti Secret, Heritage, For Men dan byk lagi. Pi shopping kat jalan Riau dan Dago, Cihampelas tempat jual jeans dan lain-lain lagi. Kami juga makan pisang keju. Sedap tau....tapi sedap lagi pisang keju di Seksyen 7, Shah Alam ok. Ada juga member beli minyak wangi yang campur2 tu...tiruan nye kot. Sebotol murah je IDR150,000~100ml, macam2 jenama ada... Escada, Jadore, Hugo, Paris Hilton dan byk lagi. Akak pi Secret dan beli la baju sehelai 2 kat situ. Busana Muslimah pun ada kat Secret ni. Tempat nya yang cantik. Apa lagi amik gambo ler....jom layan gambaq.....








Lepas shopping pagi tu Pak Tam (Tarmizi) Zafiracar.com belanja makan nasi tengahari lagi. Nasi padang Alhamdulillah murah rezeki Pak Tam. Terima kasih Pak Tam. In Sya Allah lain kali kami datang pasti kami amik ground Pak Tam lagi....bebaloi tau. Lepas makan tengahari tu kami terus ke tempat shopping lagi hingga lah ke lewat petang baru gi ke airpot. Kat airpot kami melepak semua sbb kerusi nak duduk dah penuh dok atas lantai le jawab nya. Masa dok lepak2 tu terjumpa dgn Imuda. Hmmm apa lagi bergambo la kami dgn artis lawak dan kartunis tu.






Kami dapat KFC free AA bagi Alhamdulillah ayam seketul dan nasi semangkuk. Kenyang juga kami mkn petang tu. Semasa balik ni jgn lupa sediakan airpot tax IDR75,000 seorg. Alhamdulillah juga luggage kami tak lebih ok. Malah ada lagi 60kilo lagi. Belanja berhemah le tu.....ceeehhh sbb dah amik luggage byk pun.....takut kena byr pulak nanti dah tau dah nak shopping habis habisan. Ok lah yer setakat ini lah citer Bandung akak ni. Ntah bila tahun la pulak nak pi Bandung lagi. Bandung bagi akak merupakan sebuah tempat shopping yang best best best....semua ada dan murah murah sangat sangat. Kain ela dia Chiffon bunga, Chiffon kosong hanya RM30 jer....adoi mmg bebaloi. Begitu juga kain lace bagi yang nak kawin tu akak sarankan pi la Bandung untuk shopping. Ok hingga bertemu lagi dilain entry......tgu ok? Lepas ni tragedi di Medan semasa akak bercuti CNY hari tu. Bye bye bye..... 

Salam sayang,




Komen
9 Komen

9 ulasan:

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



primera trans berkata...

Hot promotion for your holiday..!! 4 Day 3 night
Jom ..jom..booked..πŸŒπŸŒ™πŸ’ƒπŸΎπŸƒπŸšΆπŸ‘šπŸ‘—❤πŸ‘“πŸ‘œπŸ’Ό

■ 4 pax -- 379RM/125sgd/1.250.000,-Idr

■ 6 pax -- 340RM/112sgd/1.120.000,-IDR

■ 7 pax -- 335RM/110sgd/1.100.000,-idr

Jom shoping in Bandung, paris van java city πŸ‘ŸπŸ‘’
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 4/5 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice :

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +62823 1522 3335
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

primera trans berkata...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +62823 1522 3335
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Ahmad Alifa berkata...

Salam 1 Malaysia,


Kami alifa bandung syariah tour sedia pakej jimat transport kat bandung...

Rate per car daily TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKEJ MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

>12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
+62 852 9446 6131

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Ahmad Alifa berkata...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)


Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Ahmad Alifa berkata...

Salam satu Malaysia,

joom Cuti cuti Bandung tak payah risau mahal ouls.

Murahhhhhhhh...Murrrahhhhh sesangatttt sampayyyh penggsannn.... oullsss

promote pakej dari company alifa Bandung Syariah Tour.

******** 4 Days 3 Night ********

# 2 pax price = RM375 per person

# 3 pax price = RM295 per person

# 4 pax price = RM265 per person

# 5 Pax Price = RM245 per person

# 6 Pax price = RM230 per person

# 7 Pax price = RM220 per person


termasuk :

> transport full day, private tour included driver, fuel, tol, parking, driver meals

> New car with 7 seater, full Aircon

> Daily mineral water

> makan pagi buffe sampai tekak

> tour (as costumer request)

> Hotel 3 star with 2 person inside

> Airport Transfer

> Tax and service


Real 3 star Hotel choice option

# Dafam hotel or Tebu hotel ( near at riau street factory outlet)

# Fave braga (inside shoping mall at braga area)

# Pop hotel bandung (inside shopping mall *festival city link)

# Kembang hotel or fave hotel cihampelas (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall)

# Zodiak hotel or mutiara hotel (walking distance to pasar baru)

# ibis asia africa at tengah banda

# Dbest hotel pasar baru area (with pool)

TEMPAHAN:


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :ahmadalifabandungtour@gmail.com

omegajaya tour berkata...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

●7 seater 350K Rupiah

●8 seater innova 450K Rupiah

●9 seater pregio 500K Rupiah

●11 - 14 seater 600K Rupiah

●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

Rate daily sewa Kereta included :
☆ Driver as a vip guide
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ 8am to 10pm tour
☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus


kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

primera trans berkata...

Greeting traveler

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰

sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ Kereta with good aircon

Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack


whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung

Mohd Reihan berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ;-)

Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..



Harga Sewa Kereta ;



Rate Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

Rate: IDR 380.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

Rate: IDR 520.000 or RM 157



# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

Rate: IDR 620.000 or RM 182



# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

Rate: IDR 840.000 or RM 242



# Toyota Hiace commuter (12 seat)

Rate: IDR 850.000 or RM 245



*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



Contact Person :

Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

WhatsApp : +6281323761223

Email : mohdreihan98@gmail.com



Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

Wassalam..wr.wb..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



Regard



(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

Reply

© MY JOURNEY | Design By MaiGraphikDesign